Privacy policy for Swedish Footwear Club AB

For us it is important that the personal data that you as a customer and reader entrust us with are handled in a cautious, responsible, transparent and legal manner. In this text we will outline what we do with your personal information. We handle your data according to Swedish and European data protection legislation.

SF Club AB’s privacy policy describes what information is collected, the purpose for which they are collected and how your personal data is being stored and used. The policy also specifies how you can access and update your personal information and choose how data about you can be used and deleted.
SF Club AB is personally responsible in accordance with these terms and conditions and is responsible for processing according to current legislation.
It is important that you read and understand our privacy policy before using our services.

This Privacy Policy applies when you use our website and when purchasing or delivering goods to/from SF Club AB. With personal information we refer to information that can be linked directly or indirectly to a physical living person. Examples of personal information are name, address, phone number and e-mail addresses. Information about the IP number and your user activity regarding the use of the Service may also constitute as personal data.
Treatment includes all handling of personal data, such as collection, analysis, registration and storage.

The processor/data processor is the fysical person or corporation that alone or in coalition with others decide the purpose of the treatment of personal informaion. And are sole responsable for that such treatment are done in accordance with current laws.

  1. Personal information
    The policy applies to personal data we collect from, or about, our customers from the following sources:

    Websites and domains operated by SF Club AB
    as well as third party webpages on social media such as Facebook, Twitter and Instagram.

    Customer Service
    Your purchase history and email communication with our customer service.

    Email communication
    Electronic communication between you and SF Club AB.

    Demographic data
    All information you provide for registration is collected. Geographical data on residential areas can also come to be stored. .

    Technical information, computer / cellphone
    Information about your computer or similar equipment used to access our site, such as the IP address of your computer / device, operating system, browser version etc. If you are using a smartphone or other mobile device, we also collect information about the phone’s unique ID, advertisment-ID, geographic location, etc.

  2. Personal data we collect about you and how we collect that data
    Depending on how you communicate with SF Club AB, we collect different types of information for the purposes below:

    personal / contact information
    This may be the information you provide that will enable us to contact you. Examples are name, social security number, address, country, telephone number, e-mail address etc.

    Information about the use of our websites / communications
    When you visit our sites, we use automated data retrieval techniques to collect information about your activities. This includes links you click, pages and content you are viewing, and the corresponding information and statistics about your visit. The information is automatically retrieved using cookies (browser cookies and session cookies) as well as third party tracking services.

    Some information is automatically retrieved when using our service, such as information about your use of the Service, technical data such as IP address, hardware type, operating system, browser version, geographic information, and address information.
    We may update your information from other public records, such as SPAR, if necessary to maintain good care of your information.

    cookies
    The SF Club AB website uses permanent cookies for best functionality.
    A cookie is a small text file stored on your computer containing information. Cookies are used for purely technical reasons for the website’s functionality, such as login, navigation, and program management. There are two kinds of cookies, one that saves a file permanently on your computer and another variety that is stored temporarily while you are on the website.
    If you do not want to allow cookies to be stored on your computer, you can turn them off in your browser’s settings (see your browser’s instructions, the approach varies depending on your browser). However, this means that the functionality of the website may be limited.

    log Files
    We collect information using log files that register the activities on our site and collect statistics about your surfing habits. The information is automatically created and helps us find bugs, improve performance and maintain website security.

web Tags
Web tags are scripts with tags linked to graphical objects on our website or in an email. The purpose of them is to send back data to us. Examples of information collected are technical information such as IP addresses and information on how you respond to an email campaign (e.g., when the message was opened, the link you clicked, if you are using a computer / mobile phone, etc.). We use web tags on our website and in e-mail communication. We use collected information to measure traffic on the site, such as number of visitors, in order to customize the pages.

  1. Purpose of processing your personal data
    SF Club AB processes your personal data in accordance with current legislation. SF Club AB uses your information for general business purposes such as providing the Service, to improve your experience of the Service, to inform you about our Service and Terms of Service updates, to improve and develop the Service, new services and products, as well as to analyze your use of the Service, to ensure the technical functionality of the service, to prevent use of the service in violation of the terms of service and to prevent and investigate misuses of the Service, direct marketing, demographic studies to measure the impact of marketing and advertising campaigns, statistics and analyzes as well as to fulfill legislational responsabilities.
  2. Exportation of personal data
    We never disclose personal data to third parties for any purpose other than updating data for public records or statistics / analyzes conducted by third parties on our behalf. The data is pseudonymisated and depersonalized as far as possible. Third parties are not given the right to use your personal information for any purpose other than those contained in this privacy policy.

Personal data may also be disclosed if we are required to do so as a result of a court order, or if we have received your consent to such disclosure.
If there is any suspicion that you have committed a crime related with the use of the Service, information may, upon request, be disclosed to the authorities.

  1. Storage of personal data
    By use of the service you leave us personal information, as well as your agreement on how we proceed with the treatment of this data mentioned in this form above. Our legal reasons for treatment of this information can and will be refered to consent, fulfillment of agreement, legal obligation or legitimate interest. In cases where we use legitimate interest as a basis, it will only be done for the purposes stated above and for our or other company within the Group’s behalf.
    The processing of personal data is in accordance with current legislation and means that personal data are not stored for a longer period than is necessary for the purpose of the processing.
    As long as you have an account with us, we will store your personal information.
    For marketing purposes, only relevant information that is not older than 36 months after you cease to be our customer will be used. This implies that data will be erased when they are no longer relevant or necessary for analysis or direct marketing for the purposes from which they have been collected.
    You are entitled to delete your personal data without unnecessary delay unless personal data are necessary for the purposes for which they were collected or otherwise processed.
    You are entitled to request that your information should be corrected at any time if these are incorrect.
    In case we are required by law to store your information, the data can not be deleted but only blocked.
  2. Handling of personal data

    Who has access to your personal information?
    Your personal information is only handled by authorized personnel who have access to them thrue their occupational position, and who must have access to / use the data for that purpose only.

    Opeational Environment
    We store your personal information in our operational environments. Here are market leeding standardized security methods used to prevent unauthorized access. We comply with applicable laws and generally accepted standards to protect private and sensitive data.

  3. Access to personal data
    Due to current legislation, you are entitled the right to request a physical or digital copy of the information we have saved about you. You are also entitled the right to request information about the source from which your personal information was gathered gathered.

    You can access your personal information by contacting:
    SF Club AB
    Data controller
    Birger Svensson väg 38A
    432 40 Varberg

    Attach a copy of your ID card or equivalent (if the law so permits). If the request is sent by someone other than you, and nothing indicates that it indeed comes from you, the request will be rejected.
    If the request is seemingly irrational or unreasonable, especially because of its repetitive nature, we are entitled to charge a fee or refuse to meet the request.

  4. Changes to the policy
    If we make a change in the way we process or store your personal information, we will update our policies. We reserve ourselves the right to make changes to our routines and policies. Check the policy regularly on our website www.swedishfootwearclub.com to see if there has been any recent changes or updates.
    9. Law and dispute resolution
    Processing of your personal data according to this privacy policy shall be interpreted in accordance with Swedish law. Disputes shall be settled by the Swedish General Court.

Data controller
If you would like to ask questions or leave feedback about our privacy policy or complain about our compliance with current privacy laws, please contact us at:

SF Club AB
Data controller
Birger Svensson väg 38A
432 40 Varberg

We strive to process and respond to any comments about how we treat personal data, including violations of your rights under applicable privacy laws.
If you believe your rights are not respected by us, feel free to contact us at the above addresses or you can contact the swedish Privacy Authority (Integritetsskyddsmyndigheten)

Best regards

Swedish Footwear Club AB

/ Data controller

Return- and exchange policy

GENERAL INFORMATION

Note that the SFC has a 14 day return and exchange policy. This means that you have 14 days to inform us about a possible return, after receaving your order. Once you notifyed us about the return you then have another 14 days to ship the actual idem/items.

For return or exchange, please contact us at support@sfclub.se and we will return to you with further instructions for the return. We ask kindly that you do not ship anything before contacting us, as it will only extend the refund process with further delays.

When trying out your product, we beg you to carefully wear the shoes on a surface that does not leave any marks, so that the products are in there original condition once returned. Only original condition products will be accepted for returns or replacements.

All refunds will in most cases occur with the form of payment used for the purchase. In general, repayment occurs inbetween 5-10 business days from the point when SFC receives and verifies the product.

WHEN EXCHANGING

For replacement, please contact us at support@sfclub.se and we will return to you with instructions on how to proceed with the exchange. The email includes the return slip required to return the item to us. As soon as we have received the goods and checked it, we will send you the new one.

If you choose to use another method of return other then our return slip, it is at your own expense and your own risk.

We will pay for the return fee as well ass the new shippment for the replacement product as long as we have the item in stock. If the new item is not in stock, the full value or the returned goods will be refunded.

WHEN RETURNING

When returning, please contact us at support@sfclub.se and we will return to you with instructions on how to return. The email includes the return slip required to return the item to us. As soon as the goods has been returned and checked,
we will refund the full value of the return minus a charge of 80SEK which then covers a portion of the shipping cost and handling.

Note that the reduction of 80SEK is made only if you use our return slip. If you choose to use another method of return it is at your own expense and your own risk.

FAILURE DURING DELIVERY OR DAMAGED GOODS

If the package and/or the product is damaged upon delivery, please contact your responsable shipping currier immediately. If it turns out that the product is damaged or you received the wrong item, follow the instructions described in “WHEN RETURNING”.

PRODUCT NOT ACCLAIMED

If a product is not picked up within 14 days, we reserve a shipping and handling fee of 150SEK to cover parts of the costs that arise.

It’s all about You

You want shoes. You’re at home. We are Swedish Footwear Club. But you could care less about our passion, our vision and our history. And that’s ok. You hardly listen when we tell you that we have decades and decades of shoe experience with premium, top-of-the-line brands. And now, we are realizing our dream – stylish, comfortable, handmade shoes for the timeless, casual, well-dressed gentleman – just for you.

#swedishfootwearclub

Go to shoes

Your basket is currently empty.

Return to shop

Terms and Conditions

1. GENERAL
1.1 These Terms and Conditions (“Terms”) apply when you make an order as a consumer (“You”) through www.swedishfootwearclub.com and related pages (“The Site”). An agreement is made between you and Swedish Footwear Club AB, organization number 556836-6396. Swedish Footwear Club AB will henceforth be referred to as Sfclub AB in this general terms ond condition. Detailed contact information and other information about Sfclub AB can be found on the website. The terms are only applied to you, the consumer who make orders through the Site.

1.2 Sfclub AB reserve the right to be out of stock in any item and any image and/or writing errors on the Site, such as deficient product description, incorrect prices, and price adjustments (such as in the case of changed prices from our suppliers or currency fluctuations) or incorrect information as to whether an item is in stock. Sfclub AB has the right to correct such errors and to change or update the information at any time.

1.3 The site, as well as all content on it, is owned by Sfclub AB or its licensor. The information is protected by trademark, intellectual property and market law. This means that trademarks, images and graphics, designs, layouts, and information about goods, services and other content may not be copied or used without the written consent of Sfclub AB.

2. ORDER
2.1 To be able to order on the Site, you must be a minimum of 18 years old. Sfclub AB reserves the right to refuse or change your order in cases where you have provided incorrect personal information and / or have payment remarks.

2.2 In order to make a purchase thrue the Site, you accept the terms. By accepting the terms and conditions, you agree to comply with the terms and conditions in full. You allso agre on having received all information about personal data storage and consent to the use of personal information and cookies.

2.3 A purchase agreement will have occured only when Sfclub AB has confirmed your order and you received order confirmation from Sfclub AB. We encourage you to save this order confirmation for any contact with Sfclub AB’s support.

3. PERSONAL DATA
3.1 You confirm that the information you have entered is correct and properly filled in. Sfclub AB is not responsible for incorrect information.

3.2 Sfclub AB is responsible for processing the personal data you provided. Your information is used to enable Sfclub AB to fulfill its commitments, such as providing good service and conducting marketing surveys. You have the right under the Personal Data Act to request information from Sfclub AB about your personal data, no matter how they were collected. If you want such information, a signed request must be submitted to Sfclub AB. The request must be made in writing and can not be sent by e-mail. If personal data is processed in violation of the Personal Information Act, you are entitled to request that the information be corrected, blocked or deleted.

4. PRICES AND PAYMENT
4.1 When ordering on the Site, the prices stated on the Site are valid. Prices include VAT.

4.2 You can pay in the manners indicated on the Site. Sfclub AB is entitled the right to transect the payment when ever you placed the order, unless invoice payment or other similar payment method has been chosen by you and approved by Sfclub AB. In case of invoice payment, Sfclub AB or its partners have the right to make a credit check up on you. You will then be informed of this. Sfclub AB reserves the right to not always offer all forms of payment, and reserves the right to change the payment method you selected in case of it not working at the time of purchase.

5. CAMPAIGNS AND OFFERS
Sfclub AB may from time to time offer promotions on the Site that may have more favorable terms than those set out in theas “terms and conditions”. These more favorable terms apply as long as the campaign is active and for the specific goods specified. Sfclub AB reserves the right to withdraw such promotions at any time. Offers on specific products on the Site are only valid for a limited period of time and for as long as the stock is sufficient.

6. SHIPMENT AND DELIVERY
6.1 The expected delivery time of the ordered item is shown in the order confirmation, at the checkout and / or on the Site.

6.2 If the package is to be picked up, you must do so within the time specified in the notice. You will always get an notice telling you where and when the packages should be picked up. Notification may occur thrue e-mail, regular mail, or if you provided a mobile number then regular telephonecall or SMS. If you do not pick up the package, Sfclub AB is entitled to charge you a fee of 80 kr.

7. RIGHT TO WITHDRAW
7.1 When purchasing on the site, there is a 14 days right to withdrawa in accordance with applicable consumer protection legislation. This means that you have the right to undo your purchase by notifying Sfclub AB within 14 days from that you received receipt on your order. Please contact our support if you regret your purchase.

7.2 If a product has been sealed, do not break the seal if you wish to exercise your right of withdrawal. The right to regret your purchase will cease when you break the seal.

7.3 When exercising the right of withdrawal, you will pay the return shipping fee and be responsible for the condition of the goods. You are responsable for the goods from the point of receiving untill it is return to us. The item is to be returned in 14 days from the point when Sfclub AB received information that you would like to exercise your right of withdrawl. The product should be shipped well packaged, in good condition and in the original packaging.

7.4 Sfclub AB can sometimes offer free returns for certain goods.

7.5 For the amount that is your refund, Sfclub AB is entitled to deduct a sum corresponding to the value decrease of the goods in relation to the original value. In the cirkumstances where you have handled the goods to a greater extent than whats necessary to determine its characteristics or function of the product. 

7.6 Sfclub AB will pay back the amount as soon as possible, but not later than 14 days from the date Sfclub AB received the goods. The refund will be made through the same payment option that you chose during your payment, given that nothing else has been agreed apon or if there is any problem with such refund.

8. LODGE A CLAIM
8.1 The right of claim covers goods that are incorrect in accordance with current consumer protection legislation. Complaints made within 2 months of the discovery of the error are always considered to be reported on time. You have three years of right of complaint on goods purchased on the Site. If you want to lodge a claim on a product, please contact our support.

8.2 Sfclub AB is responsible for the return for approved claims.

8.3 When the product has been returned and the complaint has been approved, Sfclub AB will compensate you in accordance with applicable consumer protection legislation. Sfclub AB strives to do so within 30 days of receiving the goods. Sfclub AB reserves the right to refuse a refund and complaint if it is shown that the product is not faulty in accordance with current consumer protection legislation

9. FORCE MAJEURE
 Sfclub AB is not responsible for delays caused by circumstances that Sfclub AB could not afford, such as general labor conflict, war, fire, lightning, terrorist attacks, changes in government regulations, technical problems, electrical / phone / data communications or other communications errors, and errors or delays from subcontractor services due to circumstances specified herein. These circumstances will generate a liberation of responsibilities for Sfclub AB such as for repayment or replacement of the goods. In such a situation, Sfclub AB will inform you when the problem occurs and at the point when the problem has been dealt with. If the circumstances last longer than two months, both you and Sfclub AB have the rights to cancel the purchase with immediate effect.

10. CHANGE OF CONDITIONS
 Sfclub AB reserves the right to make changes to these terms of service at any time. All changes to these terms and conditions will be published on the Site. Changes apply once you accepting the terms of condition due to a purchase (when ordering or visiting to the Site), or 30 days after Sfclub AB has informed you of the changes.

11. LAW AND DISPUTE
11.1 Disputes shall first and foremost be resolved thrue a dialog with Sfclub AB’s support team. In case of a dispute, Sfclub AB follows decision made by the Swedish national board of consumer complaint.

11.2 Disputes concerning the interpretation or application of these terms shall be interpreted in accordance with Swedish law and be decided by the Swedish national board for consumer complaints or in a final instance by the Civil Court.

12. VOID
12.1 If the court, a compitent authority or arbitration tribunal finds that any terms in these terms and conditions are invalid or unenforceable, the term in question and all other terms shall be valid and enforced to the extent permitted by applicable law. The terms declared void or unenforceable will be replaced by relevant legal guidance and advice.

The content of this website is copyrighted and belongs to Swedish Footwear Club AB organization number 556836-6396. All rights reserved.

The information contained on this website may not, except for strictly private use, or otherwise so stated, be copied, transferred, distributed or stored without the written consent of the Swedish Footwear Club. Changes to the site’s content are expressly prohibited. Some sections of the site contain copyrighted images owned by their respective owners.

SWEDISH FOOTWEAR CLUB

BIRGER SVENSSONS VÄG 38

432 40 VARBERG
 SWEDEN

Personuppgiftspolicy för Swedish Footwear Club AB

För oss är det viktigt att de personuppgifter du som kund och läsare anförtror oss hanteras på ett varsamt, ansvarsfullt, transparent och lagligt sätt. I denna text redogör vi översiktligt för vad vi gör med dina personuppgifter. Vi hanterar dina uppgifter enligt svensk och europeisk dataskyddslagstiftning.

SF Club AB:s personuppgiftspolicy beskriver vilka uppgifter som samlas in, i vilket syfte de samlas in, hur dina personuppgifter samlas in och används. Policyn anger även hur du kan komma åt och uppdatera dina personuppgifter samt välja hur data om dig kan användas och raderas.
SF Club AB är personuppgiftsansvarig i enlighet med dessa villkor och ansvarar för att behandling sker enligt gällande lagstiftning.
Det är viktigt att du läser och förstår vår personuppgiftspolicy innan du använder våra tjänster.

Denna personuppgiftspolicy gäller när du använder vår webbsida och vid köp och leverans av varor från SF Club AB. En personuppgift är en upplysning som direkt eller indirekt kan knytas till en fysisk levande person. Exempel på personuppgift är namn, adress, telefonnummer och e-postadress. Även uppgifter om IP-nummer och om ditt användarbeteende vid nyttjande av Tjänsten kan utgöra personuppgifter.
Behandling innefattar all hantering av personuppgifter, exempelvis insamling, analys, registrering och lagring.

Personuppgiftsansvarig är den som ensam eller tillsammans med annan bestämmer ändamål och medel för behandlingen av personuppgifterna och som ansvarar för att sådan behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning.

  1. Personuppgiftskällor
    Policyn gäller för personuppgifter som vi samlar in från, eller om, våra kunder från följande källor:

Webbplats som drivs av SF Club AB
eller på våra domäner, samt våra webbplatser på sociala medier tillhörande tredje parter som Facebook, Twitter och Instagram.

Förfrågningar till kundservice
Din kundhistorik och e-postkommunikation med vår kundservice.

E-postkommunikation
Elektronisk kommunikation mellan dig och SF Club AB.

Demografiska uppgifter
Alla uppgifter som du lämnar vid registrering samlas in. Geografiska uppgifter om bostadsområde kan också samlas in.

Teknisk information, dator/mobiltelefon
Information om din dator eller liknande utrustning som används för att komma åt vår webbplats, t.ex. IP-adressen till din dator/enhet, operativsystem, webbläsare och version. Om du använder en smartphone eller annan mobil enhet, samlar vi också in information om telefonens unika ID, reklam-ID, geografiskt läge etc. för enheten.

  1. Personuppgifter som vi samlar in om dig och hur vi samlar in data.
    Beroende på hur du kommunicerar med SF Club AB, samlar vi in olika typer av information för ändamålen nedan:

Person-/kontaktuppgifter
Detta kan vara uppgifter du lämnar som gör det möjligt för oss att kontakta dig; t.ex. namn, personnummer, adress, land, telefonnummer, e-postadress etc.

Information om användningen av webbplatser/kommunikation
När du besöker vår webbplats använder vi automatiska datainsamlingstekniker för att samla in information om dina aktiviteter. Här ingår länkar du klickar på, sidor och innehåll du tittar på och motsvarande information och statistik om ditt besök. Informationen hämtas automatiskt med hjälp av kakor (webbläsarkakor och sessionscookies) samt med hjälp av spårningstjänster från tredje part.

Viss information inhämtas automatiskt när du använder Tjänsten, inklusive information om din användning av Tjänsten, teknisk data som IP-adress, hårdvarutyp, operativsystem och webbläsarversion, geografisk information och adressuppgifter.
Vi kan komma att uppdatera dina uppgifter från andra offentliga register, så som SPAR, om det är nödvändigt för att upprätthålla god registervård.

Cookies
På SF Club ABs webplats används permanenta cookies för bästa funktionalitet.
En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Cookies används av rent tekniska skäl för hemsidans funktionalitet, till exempel för inloggning, navigering och formulärhantering. Det finns två sorters cookies, en sort som sparar en fil permanent på din dator och en annan sort som sparas temporärt under tiden du befinner dig på hemsidan.
Om du inte vill tillåta lagring av cookies på din dator kan du stänga av det i din webbläsares inställningar (se din webbläsares instruktion, tillvägagångssättet varierar beroende på vilken webbläsare du har). Det innebär dock att funktionaliteten på hemsidan kan begränsas.

Loggfiler
Vi samlar in information med hjälp av loggfiler som registrerar aktiviteter på vår webbplats och samlar in statistik om dina surfvanor. Informationen skapas automatiskt och hjälper oss att hitta buggar, förbättra prestandan och underhålla säkerheten på webbplatsen.

Webbtaggar
Webbtaggar är skript med koder kopplade till grafiska objekt på en webbplats eller i ett e-postmeddelande. Syftet med dem är att skicka tillbaka data till oss. Exempel på information som samlas in är teknisk information som IP-adresser och information om hur du svarar på en e-postkampanj (t.ex. tidpunkt för när mejlet öppnades, länken du klickade på, om du använder dator/mobiltelefon etc.) Vi använder webbtaggar på vår webbplats och i e-postkommunikation. Vi använder insamlad information för att mäta trafiken på webbplatsen, t.ex. antal besökare, i syfte att skräddarsy sidorna.

  1. Ändamål med behandlingen av dina personuppgifter
    SF Club AB behandlar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. SF Club AB använder dina uppgifter för allmänna affärssyften såsom att tillhandahålla Tjänsten, för att förbättra din upplevelse av Tjänsten, för att informera dig om våra uppdateringar av Tjänsten och användarvillkor, för att förbättra och utveckla Tjänsten och nya tjänster och produkter, samt att analysera din användning av Tjänsten, för att säkerställa den tekniska funktionaliteten hos Tjänsten, för att förhindra användning av Tjänsten i strid med användarvillkoren för Tjänsten och för att förebygga och utreda missbruk av Tjänsten, direkt marknadsföring, demografiska studier för att mäta effekten av marknadsföring och reklamkampanjer, statistik och analyser samt för att fullgöra förpliktelser enligt lag.
  2. Utlämning av personuppgifter
    Vi lämnar aldrig ut personuppgifter till tredje part i något annat syfte än att uppdatera uppgifter för offentliga register eller statistik/analyser utförda av tredje part på vårt uppdrag. Uppgifterna avpersonifieras i största möjliga utsträckning. Tredje part ges inte någon rätt att använda dina personuppgifter för andra syften än vad som framgår av denna personuppgiftspolicy.
    Personuppgifter kan också komma att lämnas ut om vi är skyldiga att göra detta till följd av ett domstolsbeslut eller om vi har fått ditt medgivande till sådant utlämnande.
    Om det finns misstanke om att du har begått ett brott i samband med användningen av Tjänsten kan uppgifter, på begäran, lämnas ut till myndigheter.
  3. Lagring av personuppgifter
    Genom att du i Tjänsten lämnar uppgifter till oss lämnar du ditt samtycke till att vi behandlar de angivna personuppgifterna för ovan angivna ändamål. Som laglig grund för behandling använder vi oss av samtycke, uppfyllande av avtal, rättslig förpliktelse eller berättigat intresse. I de fall vi använder oss av berättigat intresse som grund, kommer det endast att göras i de syften som angetts ovan och för vår eller annat bolag inom koncernens räkning.
    Behandlingen av personuppgifterna sker enligt gällande lagstiftning och innebär att personuppgifter inte lagras under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen.
    Så länge du innehar ett konto hos oss kommer vi att lagra dina personuppgifter.
    I marknadsföringssyfte används endast relevant information som inte är äldre än 36 månader från det att du upphörde vara kund. Detta innebär rent praktiskt att uppgifter gallras ut då de inte längre är aktuella eller nödvändiga för analyser eller direktmarknadsföring för de ändamål som de har samlats in för.
    Du har rätt att utan onödigt dröjsmål få dina personuppgifter raderade om inte personuppgifterna är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlats in eller på annat sätt behandlats.
    Du har rätt att när som helst begära att dina uppgifter rättas om dessa är felaktiga.
    För det fall vi är skyldiga enligt lag att lagra dina uppgifter, kan uppgifterna inte raderas utan enbart blockeras.
  4. Hantering av personuppgifter

Vem har tillgång till dina personuppgifter?
Dina personuppgifter hanteras bara av behörig personal som har tillgång till dem i kraft av sin befattning, och som måste ha tillgång till/använda uppgifterna endast för angivet/befogat syfte.

Driftmiljö
Vi lagrar dina personuppgifter i våra driftmiljöer. Här används gängse säkerhetsmetoder för att förebygga obehörig åtkomst. Vi följer tillämpliga lagar och allmänt vedertagna normer för att skydda privata och känsliga uppgifter.

  1. Åtkomst till personuppgifter
    Enligt gällande lagstiftning har du rätt att avgiftsfritt begära en fysisk eller elektronisk kopia av de uppgifter vi sparat om dig. Du har även rätt att begära att få information om källan från vilken dina personuppgifter samlats in.

Du kan få tillgång till dina personuppgifter genom att kontakta:
SF Club AB
Personuppgiftsansvarig
Birger Svenssons väg 38A

432 40  Varberg

Bifoga en kopia av ditt ID-kort eller motsvarande (om lagen så tillåter). Om begäran skickas av någon annan än dig, och inget tyder på att den kommer från dig, avslås begäran.
Om begäran är uppenbart ogrundad eller orimlig, särskilt på grund av dess repetitiva art har vi rätt att ta ut avgift eller vägra att tillmötesgå begäran.

  1. Ändringar i policyn
    Om vi gör ändringar i det sätt vi behandlar eller lagrar dina personuppgifter uppdaterar vi vår policy. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i våra rutiner och policyer. Titta regelbundet i policyn på vår websida www.swedishfootwearclub.com för att se om den ändrats eller uppdaterats.
  2. Lagval och tvistelösning
    Behandling av dina personuppgifter enligt denna personuppgiftspolicy ska tolkas enligt svensk lag. Tvister ska avgöras av svensk allmän domstol.
    Personuppgiftsansvarig
    Om du vill ställa frågor eller lämna synpunkter om vår personuppgiftspolicy eller klaga på efterlevnaden av gällande personuppgiftslagstiftning, ber vi dig kontakta oss på:

SF Club AB

Personuppgiftsansvarig

Birger Svenssons väg 38A

432 40  Varberg

Vi strävar efter att behandla och besvara alla synpunkter om hur vi behandlar personuppgifter, däribland brott mot dina rättigheter enligt gällande personuppgiftslagstiftning.
Om du anser att dina rättigheter inte respekteras av oss får du gärna kontakta oss på ovan angivna adresser eller så kan du höra av dig till Integritetsskyddsmyndigheten (fd Datainspektionen)

 

Vänligen!
Swedish Footwear Club AB
/Personuppgiftsansvarig

Retur- och bytespolicy

GENERELL INFORMATION

Notera att SFC har 14 dagars retur och bytes policy. Detta innebär att du har 14 dagar på dig, från det att du emottagit varan, att informera oss om att du vill returnera varan. Du har därefter 14 dagar på dig att returnera själva varan.

För retur eller byte ber vi dig kontakta oss på support@sfclub.se och vi återkommer till dig med instruktioner för returen. Vi ber dig att inte skicka något i retur innan du kontaktat oss då det kommer enbart förlänga processen och med det försena eventuell återbetalning.

Vi ber dig prova skorna på ett underlag som inte ger märken så att skorna, vid eventuell retur eller byte, returneras i originalskick.

All återbetalning kommer i de flesta fall ske med den betalningsform som användes vid köp. I normala fall sker återbetalning mellan 5-10 arbetsdagar från det att vi mottagit och kontrollerat varan.

VID BYTE

För byte ber vi dig kontakta oss på support@sfclub.se och vi återkommer till dig med instruktioner för hur bytet går till. Mailet inkluderar den retursedel som krävs för att du skall kunna skicka tillbaka varan till oss. Så snart vi emottagit varan och kontrollerat den skickar vi en ny till dig.

Vi betalar returfrakt och frakt för den nya varan så länge vi har den nya varan du vill byta till på lager. Om den nya varan inte finns på lager återbetalas det fulla värdet på returen.

Om du väljer att använda ett annat sätt att returnera varan till oss är det på egen bekostnad och egen risk.

VID RETUR

Vid retur ber vi dig kontakta oss på support@sfclub.se och vi återkommer till dig med instruktioner för hur returen går till. Mailet inkluderar den retursedel som krävs för att du skall kunna skicka tillbaka varan till oss. Så snart vi emottagit varan och kontrollerat den återbetalas det fulla värdet på returen minus en avgift på 80kr som då täcker en del av kostnaden för frakt och hantering.

Notera att reduktionen av 80kr görs enbart om du använder dig av vår retursedel. Om du väljer att använda ett annat sätt att returnera varan till oss är det på egen bekostnad och egen risk.

FEL VARA VID LEVERANS ELLER FEL PÅ VARAN

Om förpackningen och/eller varan är skadad vid leverans ber vi dig direkt ta upp detta med speditören. Om det visar sig att varan är skadad eller att du fått fel vara, följ anvisningarna beskrivna i ”vid retur”.

ICKE UPPHÄMTAD VARA

Om en vara inte hämtas på angiven plats inom 14 dagar reserverar vi oss för ett ta en frakt- och hanteringskostnad på 150kr för att täcka delar av de kostnader som uppstår.

 

Allmänna villkor

1. ALLMÄNT
1.1
 Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som konsument (”Du”) gör en beställning via www.swedishfootwearclub.com och därtill hörande sidor, (”Sajten”). Avtal ingås mellan dig och Swedish Footwear Club AB, organisationsnummer 556836-6396. Swedish Footwear Club AB, fortsatt i avtalet kallat Sfclub AB. Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om Sfclub AB framgår på Sajten. Villkoren är enbart tillämpade för dig som är konsument och som gör beställningar via Sajten.

1.2
 Sfclub AB reserverar sig för slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel på Sajten, exempelvis fel i produktbeskrivning, felaktiga priser samt prisjusteringar (såsom förändrade priser från leverantörer eller valutaförändringar) eller felaktig information angående om en vara finns i lager. Sfclub AB har rätt att korrigera sådana eventuella fel och att ändra eller uppdatera informationen när som helst.

1.3
 Sajten, samt allt innehåll på denna, ägs av Sfclub AB eller dess licensgivare. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från Sfclub AB.

2. ORDER
2.1
 För att kunna beställa på Sajten måste Du ha fyllt 18 år. Sfclub AB förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra din beställning (exempelvis om Du uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar).

2.2
 För att kunna göra ett köp via Sajten måste Du acceptera villkoren. Genom att acceptera villkoren förbinder Du dig att följa villkoren i sin helhet, samt godkänner att Du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies.

2.3 
Ett avtal om köp ingås först när Sfclub AB bekräftat din beställning och Du mottagit orderbekräftelse från Sfclub AB. Vi uppmanar dig att spara denna orderbekräftelse för eventuella kontakter med Sfclub AB:s support.

3. PERSONUPPGIFTER
3.1
 Du bekräftar att de uppgifter som Du fyller i är korrekta och fullständigt ifyllda. Sfclub AB ansvarar inte för felaktigt ifyllda uppgifter.

3.2 Sfclub AB ansvarar för behandlingen av de personuppgifter som Du lämnar till Sfclub AB. Dina uppgifter används för att Sfclub AB ska kunna fullgöra sina åtaganden, såsom ge god service och utföra marknadsföringsaktiviteter, exempelvis utskick av erbjudanden.
Du har enligt personuppgiftslagen rätt att en gång per kalenderår begära information kostnadsfritt om de personuppgifter som behandlas hos Sfclub AB, oavsett hur de samlats in. Om Du vill ha sådan information, ska en undertecknad begäran lämnas till Sfclub AB. Begäran ska göras skriftligen och kan inte skickas med e-post. Om personuppgifter behandlas i strid med personuppgiftslagen har Du rätt att begära att uppgifterna rättas, blockeras eller raderas.

4. PRISER OCH BETALNING
4.1
 Vid beställning via Sajten gäller de priser som anges på Sajten. Priser är inklusive moms.

4.2 
Du kan betala på de sätt som anges på Sajten. Sfclub AB har rätt att ta betalt redan i samband med beställningen, om inte fakturabetalning eller annat liknande betalsätt valts av dig och godkänts av Sfclub AB. Vid fakturabetalning kan Sfclub AB eller dess samarbetspartners komma att göra en kreditupplysning. Du kommer i sådant fall upplysas om detta. Sfclub AB förbehåller sig rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt, alternativt ändra betalsätt om det som Du valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet.

5. KAMPANJER OCH ERBJUDANDEN
Sfclub AB kan från tid till annan erbjuda kampanjer på Sajten som kan ha förmånligare villkor än vad som framgår av dessa villkor. Dessa förmånligare villkor gäller så länge kampanjen är aktiv och för de specifika varor som anges av Sfclub AB i samband med kampanjen. Sfclub AB förbehåller sig rätten att när som helst återkalla sådana kampanjer. Erbjudanden på specifika varor på Sajten gäller under en begränsad tid och så länge lagret räcker.

6. LEVERANS OCH FRAKT
6.1
 Den förväntade leveranstiden av varan framgår av orderbekräftelsen, i kassan och/eller på Sajten.

6.2
 Om paket ska lösas ut ska Du göra detta inom den tid som anges i aviseringen. Du får alltid en avisering som visar var och när paket ska hämtas. Avisering kan ske via e-post, vanlig post samt om Du lämnat mobilnummer, även via telefonsamtal eller SMS. Om Du inte hämtar ut paketet har Sfclub AB rätt att debitera dig en avgift på 80 kr.

7. ÅNGERRÄTT
7.1
 Vid köp av varor på Sajten gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att Du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Sfclub AB detta inom 14 dagar från det att Du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan. Vänligen kontakta vår support om du ångrar ditt köp.

7.2
 Om en vara har förseglats får Du inte bryta förseglingen om Du vill kunna utöva din ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när Du bryter förseglingen.

7.3
 Vid utövande av ångerrätten betalar Du returfrakten och ansvarar för varans skick efter det att Du har mottagit varan samt under returfrakten. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till Sfclub AB. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.

7.4 
Ibland kan Sfclub AB erbjuda fri retur för vissa varor.

7.5 
På det belopp som ska återbetalas har Sfclub AB rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att Du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

7.6 Sfclub AB betalar snarast tillbaka beloppet, dock senast inom 14 dagar från och med det datum Sfclub AB tog emot varan. Återbetalningen kommer att ske till dig via det betalningsalternativ som Du valde, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.

8. REKLAMATION
8.1
 Reklamationsrätten täcker varor som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. Reklamationer som görs inom 2 månader från det att Du upptäckt felet anses alltid ha lämnats i rätt tid. Du har tre års reklamationsrätt på varor inköpta på Sajten. Om du vill reklamera en produkt, vänligen kontakta vår support.

8.2
 Sfclub AB står för returfrakten för godkända reklamationer.

8.3
 När reklamerad vara returnerats och reklamationen godkänts kommer Sfclub AB att kompensera dig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Sfclub AB strävar efter att detta ska ske inom 30 dagar från det att Sfclub AB mottagit reklamationen. Sfclub AB förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentskyddslagstiftning.

9. FORCE MAJEURE
Sfclub AB ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Sfclub AB inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar Sfclub AB dig dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har omständigheten varat längre än två månader har både Du och Sfclub AB rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

10. ÄNDRINGAR AV VILLKOREN
Sfclub AB förbehåller sig rätten att göra ändringar i dessa villkor när som helst i tiden. Alla ändringar av dessa villkor kommer att publiceras på Sajten. Ändringar gäller från det att Du har accepterat villkoren (i samband med ett nytt köp eller vid besök på Sajten), alternativt 30 dagar efter att Sfclub AB har informerat dig om ändringarna.

11. LAG OCH TVIST
11.1
 Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med Sfclub AB:s support. Vid eventuell tvist följer Sfclub AB beslut från Allmänna Reklamationsnämnden.

11.2
 Tvist rörande tolkningen eller tillämpningen av dessa villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och avgöras av Allmänna Reklamationsnämnden eller i sista hand av allmän domstol.

12. OGILTIGHET
12.1 Om kompetent domstol, myndighet eller skiljenämnd skulle finna att någon bestämmelse i dessa villkor är ogiltig eller icke-verkställbar, ska bestämmelsen i fråga och alla övriga bestämmelser vara gällande och verkställbara i den utsträckning som tillämplig lag tillåter. De bestämmelser som förklarats ogiltiga eller som inte kan verkställas kommer att ersättas av relevanta juridiska vägledningar och råd.

 

Innehållet på denna hemsida är upphovsrättsskyddat och tillhör Swedish Footwear Club AB organisationsnummer 556836-6396. Alla rättigheter förbehålles.

Informationen på denna hemsida får inte, undantaget för strikt privat bruk eller där så anges, kopieras, överföras, distribueras eller lagras utan Swedish Footwear Clubs skriftliga medgivande. Ändringar av webbplatsens innehåll är uttryckligen förbjudet. Vissa delar av webbplatsen innehåller upphovsrättsskyddade bilder som ägs av respektive ägare.

 

SWEDISH FOOTWEAR CLUB
BIRGER SVENSSONS VÄG 38
432 40 VARBERG
SWEDEN

Your basket is currently empty.

Return to shop

Login

Inte om oss

Du är ute efter herrskor. Du är hemma. Vi är Swedish Footwear Club. Men du bryr dig måttligt om vår passion, vår vision och vårt ursprung. Och det är okej! Du lyssnar knappt när vi berättar att vi har decennier av erfarenhet av skobranschen, och nu med samlade kunskaper förverkligar drömmen om ett varumärke som förser den tidlöse, ledigt välklädde gentlemannen med herrskor som har stil och komfort. Vi bryr oss om hantverket och om din stil. Och om de herrskor som du med stolthet bär.  

#swedishfootwearclub

Ta mig till skorna

Vi skapar herrskor som ska bli dina

Vi älskar hantverket som riktigt stiliga och sköna herrskor kräver. Vi hyser stor respekt för materialen, för detaljerna, för den där personliga touchen. Vi designar dina herrskor i Sverige, och handtillverkar dem i Portugal. Vi använder inget annat än material i premiumkvalitet, och adderar viktiga detaljer – innersulan är vi extra stolta över – som gör herrskorna till en naturlig del av din tidlösa stil. Med herrskor från Swedish Footwear Club blir du den där ledigt välklädde gentlemannen som du alltid har varit och alltid kommer att vara.

Det är för dig vi skapar herrskor.

Join the club.

SFC on Instagram

SFC på Instagram

  • What pair of shoes do you prefer wearing a suit? ————
Vilken sko föredrar du till din kavaj? 
#swedishfootwearclub  #menstyle #menshoes #student #studenten #bal #herrskor #kavaj #frack #finklädd
  • Sunday mood  #swedishfootwearclub #sneakers #chill #cool
  • Be stylish and stay always stylish with our #brogue shoes 👌#swedishfootwearclub #brogueshoes #menshoes #menstyle #stylish #herrskor #gentleman #menfashion
  • Welcome to the club #swedishfootwearclub
  • Did you hear the good news?  It’s Friday! #weekendfeeling #weekend #weekendtime #swedishfootwearclub
  • Ready and equiped for the easter weekend 👌#swedishfootwearclub #welldressed #menshoes #herrskor #style #fashion #fashionblogger
  • What is your favorite pair of shoes? #swedishfootwearclub
  • Snart dags för studenten! #studentskor #student #bal #herrskor #swedishfootwearclub

Följ oss

Try and buy your new shoes here